Hulpverleningsvormen

Persoonlijke onbalans wordt vaak veroorzaakt doordat je allerlei (levens)ervaringen op doet. Er gebeurt simpelweg iets in je leven. Soms omdat je dat zelf wil. Maar vaak ook, is het ongewild. Het overkomt je min of meer.

Levenservaringen hebben nagenoeg altijd impact in jouw leven. Ze duwen je weg van de veilige, stabiele plek waar je je bevindt. Vaak veroorzaakt dit emoties, gevoelens van pijn, angsten, onzekerheden. We vinden het vaak lastig om die gevoelens van ongemak, van onzekerheid of pijn, echt toe te laten. We willen ze liever niet voelen. Daar hebben we dan een ‘ creatieve’ oplossing voor: we passen onszelf aan! We willen snel weer geankerd staan op een vaste, veilige plek. Je maakt dus gewoon nieuw gedrag. Je ontwikkelt nieuwe (gedrags)patronen, gewoontes, standpunten, ideeen, waarden en normen. Ook de wijze waarop je communiceert met je omgeving heeft zich hierop gevormd. En dat gedrag (de manier waarop je jezelf verhoudt tot je omgeving) is voor jou vaak een houvast, het geeft een gevoel van zekerheid, van veiligheid, het geeft rust en ook balans. Zo ken je jezelf (weer), en zo kent de omgeving jou.

Je denkt soms zelfs: zo ben ik!

En dan op een goed, maar verwarrend moment kom je tot het besef: zo ben ik eigenlijk niet! Je vertoont gedrag dat eigenlijk niet (meer) bij je past. Misschien wist je dat diep van binnen al lang, misschien gaf een nieuwe ervaring je dat laatste zetje. Je bent jezelf niet meer, je wil een andere richting in, je hebt last van stress of wellicht dient zich een burn-out aan. Allemaal signalen die aangeven: stop en verander van richting!

Maar hoe pak je dat aan?

Juist met deze vraag kun je bij ons terecht. We hebben geen pasklaar antwoord, maar we hebben wel de kennis en de middelen om samen met jou een antwoord te vinden dat helemaal bij jou past.

Hoe doen we dat?

We doen dat door je op een zachte, liefdevolle wijze te spiegelen. We gaan op zoek naar je gangbare gedrag, je patronen, de wijze waarop je communiceert. We brengen je in contact met de oorsprong van dat gedrag. We ontdekken samen dat dit gedrag heel legaal is ontstaan, dat het passend was bij die ervaring uit het verleden. We leren je ook dat dit oude gedrag niet meer noodzakelijk is in de tegenwoordige tijd en laten je ervaren dat je in het heden helemaal kunt gaan vertrouwen op datgene dat jij ook bent: een bijzonder mooi mens met eigen specifieke kwaliteiten. Nieuwe ervaringen en nieuw gedrag ontstaat.

We gebruiken hierbij de vele hulpverleningsvormen die ons ter beschikking staan. Denk hierbij aan: Counseling, Cognitieve gedragstherapie, Sensi-therapie, Mindfulness, NLP, tekentherapie, geleide meditatie, Chakra-therapie en andere vormen van energetische aandacht. We hebben mooie oefeningen om te ervaren. We besteden ook aandacht aan je voeding (voedingsadvies), je leefstijl, je relatie(s) en je omgeving. Elk nieuw inzicht kan het begin vormen voor een nieuwe persoonlijke ontwikkeling. In onze praktijk worden verschillende hulpverleningsvormen vaak in combinatie met elkaar gebruikt. Dat is helemaal afhankelijk van datgene wat op dat moment wordt gevraagd, maatwerk dus. Maar… altijd passend.

Dit is lifestyle-coaching en therapie zoals dat anno 2022 wordt gevraagd: liefdevol maar direct, passend bij jou, krachtig en kortdurend!

Wil je meer weten? Neem rustig contact op.

Naast de individuele hulpverlening zijn er ook groepsactiviteiten of workshops die een bijdrage (lees: inzicht) kunnen geven tot verandering van je bestaande situatie. Kijk o.a. op de agenda en lees bij ‘ Actueel’ welke activiteiten we organiseren.